11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialHaute cuisine cu... urzici

Haute cuisine cu… urzici

Supa crema de urzici cu menta

Ingrediente: 1 kg de urzici, 1 ceapa verde tocata, 1 ceapa alba rasa, 1 cartof mare fiert, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingura cu unt proaspat, 3 cesti de supa, 1 ceasca de lapte, cateva frunze de menta, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: Se curata si se spala urzicile sub jet de apa, se fierb cam 20 minute, se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga bine. Se caleste ceapa in unt fara sa se rumeneasca, se adauga uleiul, cartoful, supa si se fierb 20 minute. Se taie cartoful fiert si se mixeaza cu urzicile intr-un blender, se transfera pasta in cratita, se amesteca cu laptele si se amesteca, se potriveste de sare si piper. Supa crema de urzici se serveste calda, garnisita cu frunze de menta.

 

Sparanghel pe pat de urzici

Ingredinte: 600-800 g urzici, 2 linguri faina, 2 linguri malai, 4 linguri ulei de palmier, 1 capatana de usturoi, sare, piper, leustean verde, 500 g sparanghel, 50 g unt, suc proaspat de lamaie

Mod de preparare: Urzicile se curate si se spala, se oparesc si apoi se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce devin moi, se mixeaza cu ajutorul blender-ului pana cand se obtine o pasta fina, care se amesteca apoi cu doua linguri de malai si doua linguri de faina.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de palmier, se incinge si se adauga urzicile si un polonic din zeama in care au fiert. Malaiul si faina se vor umfla si vor oferi o consistenta cremoasa pireului, ca o ciulama. Dupa ce opriti focul, adaugati o capatana de usturoi pisat si leustean verde tocat marunt.

Se curata sparanghelul si se caleste usor in unt. Se scurge, se aseaza peste pireul de urizici si se stropeste cu suc de lamaie. Pofta buna!

 

Budinca din urzici cu orez salbatic

Ingrediente: 1 kg urzici tinere, 1 ceasca de orez salbatic, 125 g unt, mozzarella, cascaval ras, 4 oua, 1 lingurita de faina, sare

Mod de preparare: Urzicile se curata, se spala in apa multa si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se toaca bine pe un fund de lemn sau se trec prin sita, apoi se amesteca cu faina, 50 g unt topit si 50 g de mozzarella. Se alege orezul, se spala, se fierbe in apa cu sare, se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu 50 g unt, mozzarella rasa, piper si ouale batute ca pentru omleta. Se ia o forma potrivita, se unge cu unt, se pune jumatate din cantitatea de orez, se netezeste, apoi se pun urzicile si deasupra restul de orez. Se stropeste cu unt, se presara cascaval ras si se pune, 20-25 minute, in cuptorul incins, la foc potrivit, sa se rumeneasca. Se serveste calduta.

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă