15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLista alimentelor sănătoase. Ce mâncăm la 20 de ani, la 40 sau...

Lista alimentelor sănătoase. Ce mâncăm la 20 de ani, la 40 sau la 60 de ani pentru a ne menține în formă

Cercetătorii de la Neal's Yard Remedies, companie britanică specializată în remedii naturale și cosmetic organice, susțin că anumite alimente ar trebui consumate cu precădere în funcție de vârstă, scrie Daily Mail.

La 20 de ani

E vârsta perfectă, pielea e întinsă, grăsimea de pe abdomen nu e încă o problemă, mușchii sunt bine definiți și elastici. Totuși, tinerii de 20 de ani tind să consume junk-food și alcool în exces și să piardă nopțile. Din acest motiv, au nevoie de pește și pui pentru proteine, cereale pentru o bună digestie, lăptucă, spanac și fructe pentru aportul de antioxidanți.

La 30 de ani

Procesul de regenerare celulară începe să încetinească, la fel și producția de colagen, urmarea fiind o piele mai puțin fermă și mușchi mai puțin tonifiați. De asemenea, pielea se usucă mai repede din cauza producției mai sărace de sebum, metabolismul încetinește și el, apar kilogramele în plus. Ce mâncăm: fructe și legume bogate în antioxidanți pentru hidratarea pielii, alimente bogate în vitamina C, precum citricele și ardeiul iute, care ajută la creșterea producției de colagen.

La 40 de ani

Procesele degenerative continua. Sistemul limfatic devine mai leneș în eliminarea toxinelor, cauzând balonare. Cura cu legume și fructe bogate în antioxidanți trebuie să continuie pentru detoxifierea și hidratarea organismului. Grăsimile esențiale provenind din peștele gras, nuci și semințe sunt, de asemenea, recomandate la această vârstă.

La 50 de ani

Hidratarea naturală a pielii scade cu 30%, pielea devine mai uscată, mai ridată. Pete maronii încep să apară pe piele, mai ales pe mâini și pe spate. În cazul femeilor, schimbările hormonale majore afectează elasticitatea pielii. Ce mâncăm: așa numita “proteină sănătoasă” (pește, pasăre, fructe de mare, fasole, soia etc) și, mai ales, legume și fructe bogate în betacaroten (broccoli, andive, morcovi, ardei gras, caise, prune, dovleac etc.).

La 60 de ani

Funcțiile organismului încetinesc până la limita de avarie, pielea se deteriorează, apar probleme cu circulația. E bine să mâncăm alimente bogate în vitamina D, de exemplu pește gras, cereale integrale, brânză sau ouă, precum și fructe și legume pentru aportul de antioxidanți. 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă