13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNu arunca resturile de la masa de Paşte! Poţi face o mulţime...

Nu arunca resturile de la masa de Paşte! Poţi face o mulţime de mâncăruri delicioase cu ele

Sărbătorile s-au terminat, musafirii au plecat, iar frigiderul este plin cu caserole şi pacheţele cu diverse rămăşiţe ale multiplelor feluri de mâncare pe care le-ai pregătit pentru copioasa masă de Paşte. Pe unele nu mai vrei să le consumi ca atare pentru că te-ai săturat deja de ele, iar altele s-au mai uscat (fripturile) şi oricum nu mai ai chef de mâncăruri grele după festinul de weekendul trecut. Dar nu intra în panică! Nu trebuie să arunci nimic. Toate pot fi refolosite pentru noi feluri delicioase.

Ouăle fierte sunt excelente în orice fel de salată, iar salatele sunt ideale după mesele grele din ultima săptămână. Le mai poţi folosi la maioneze sau alte sosuri sau le poţi transforma în aperitive delicioase cu diverse umpluturi (pate, pastă de legume, brânză, peşte etc.).

Fripturile de toate felurile pot fi refolosite şi ele cu succes în tarte, plăcinte, pizza, sandvişuri, salate, quesadilla sau paste.

Nici resturile de cozonac nu trebuie aruncate. Chiar dacă s-a uscat, cozonacul poate fi folosit pentru prepararea multor feluri de deserturi: prăjituri variate, budincă, crustă pentru plăcinte.

Dacă ţi-a rămas multă pâine şi s-a uscat, o poţi face oricând crutoane pe care le adaugi la salate sau supe. Sau poţi alege să prepari unul dintre multiplele deserturi pe bază de crutoane şi firimituri de pâine.

Din legumele rămase, poţi face diverse garnituri sau le poţi folosi ca umplutură pentru quiche, tarte sau plăcinte. Dacă mai ai fructe, poţi face plăcinte, prăjituri sau compoturi.

Brânzeturile nu sunt niciodată prea multe, pentru că se pot folosi în milioane de reţete, ca ingredient principal sau ca topping. Poţi face diverse feluri de paste cu brânze, dulci sau sărate, tarte, plăcinte, sufleuri, prăjituri etc.

Dacă eşti în pană de idei, „România Liberă” îţi sugerează câteva reţete delicioase şi uşor de preparat din resturile de la masa de Paşte.

Reţeta zilei, din resturi de la masa de Paşte: Budincă din cozonac

 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă