Vinetele condimentate cu usturoi, gătite cu sos de roșii, brânză și cașcaval, gătite după rețeta readersdigest.ca, sunt un preparat delicios pentru masa de prânz a bolnavilor de diabet.
Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul
Ingrediente
- două vinete de mărime medie, curățate și tăiate în felii de un cm grosime
- două lingurițe de pudră de usturoi
- sare după gust (opțional)
- piper negru după gust (opțional)
- 470 ml de suc de roșii
- 130 g de mozzarella semi-degresată sau un alt tip de brânză
- 60 g de pesmet
- 40 g de parmezan sau alt tip de cașcaval ras
- o lingură de pătrunjel tocat
Mod de pregătire
Se peîncălzește cuptorul.
Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea
Se stropesc vinetele cu pudră de usturoi, apoi cu sare și piper.
Se aranjează feliile de vinete condimentate pe o tavă acoperită cu foaie de copt și se stropesc cu ulei de măsline.
Se pun la copt cinci minute pe fiecare parte, până când se înmoaie.
Se scade temperatura cuptorului și se scot vinetele.
Într-un vas de yena, se așează, pe fundul vasului, o treime din cantitatea de vinete, se acoperă cu sos de roșii, apoi cu mozzarella sau altă brânză. Se fac trei straturi.
La final, se împrăștie deasupra pesmetul și parmezanul sau cașcavalul ras.
Se lasă la cuptor pentru 30 de minute, până când sosul începe să fiarbă.
Mâncarea se scoate din cuptor, se ornează cu pătrunjel tocat și se servește.