12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProduse la modă pentru masa de Paște: ouă de prepeliță, de rață...

Produse la modă pentru masa de Paște: ouă de prepeliță, de rață și de gâscă

În județul Giurgiu, din piețe pot fi achiziționate, ca de obicei, ouă proaspete din gospodăriile țărănești, dar o noutate în acest sezon o reprezintă ouăle de gâscă, informează joi Agerpres.

''Avem ouă de toate mărimile și pentru toate gusturile, ouă de găină pentru cei care vor o masă de tradițională de Paște, ouă de rață care sunt apropiate ca mărime de ouăle de găină, dar sunt mai tari și pot fi folosite de copiii care vor să câștige concursurile de ciocnit ouă, ouă de prepeliță pentru cei care țin un anumit regim, dar și ouă de gâscă, acestea fiind cele mai mari, aproape cât zece ouă de găină și cu coaja cea mai tare. Acestea pot fi vopsite de gospodinele care doresc să îi impresioneze pe musafirii care le calcă pragul casei'', a explicat Gherghina, o comerciantă de ouă în vârstă de 72 de ani.

Un ou de găină poate fi achiziționat cu 50 sau 60 de bani, oul de rață este la 1, 2 lei, cele de prepeliță se vând cu 40 de bani, iar un ou de gâscă costă cinci lei.

''Eu am cumpărat deja ouă de găină de la țărani pentru a le vopsi de Paște, unii am văzut că întreabă de ouă de prepeliță sau de rață, în acest an am văzut pe tarabe și ouă de gâscă, cred că voi cumpăra și eu un ou de gâscă pentru decor'', a declarat și o cumpărătoare din Piața Centrală din municipiul Giurgiu.

Pentru copii au apărut și ouăle de ciocolată, fondante sau ouăle pentru decor din plastic, lemn, ceară, cele încondeiate sau îmbrăcate în mărgeluțe colorate.

Vopsitul ouălelor este o altă piatră de încercare pentru gospodine pentru că au de ales între vopseaua clasică, praf, care poate fi preparată cu apă fiartă, vopseaua lichidă, ceara pentru ouă sau abțibildurile. Așadar, fiecare gospodină face un adevărat slalom printre rafturi și tarabe pentru cumpărături de calitate sau după buget pentru ca masa de Paște să fie cât mai frumos pregătită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă