6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRecomandarea City Best: Exotism asiatico-peruan și un alt fel de fusion -...

Recomandarea City Best: Exotism asiatico-peruan și un alt fel de fusion – Zen Fusion

Un concept cu totul inedit în Bucureşti, Zen Fusion este un restaurant şi wine bar, din hotelul Sarroglia, pe care vi-l recomandăm dacă aveţi în vedere o masă (sau un eveniment) cu totul specială.

Are o bucătărie interesantă şi gustoasă: un mix de arome asia-tice care vin cu savoarea lor specifică umami, potenţate de aromele bucătăriei peruane. Meniul e opera aceluiaşi chef Iulian Constantin al lanţului Zen şi aduce în plus faţă de celelalte restaurante influenţe latino-americane cu multe legume şi fructe proaspete care dau peştelui gusturi fresh şi exotice, ce echilibrează foarte bine aciditatea sosurilor.

Este cazul unor preparate despre care cei de aici spun că nu se mai găsesc făcute astfel la noi, precum „Ceviche“ şi „Leche di tigre“: peşti proaspeţi (sea bass, somon, yellow fish), marinaţi în stil peruan, în combinaţii de sos de citrice, ghimbir, bucăţele de mango, avocado, porumb şi ceapă roşie cu crochete subţiri de cartof dulce fiert. Chiar sunt gustoase, noi le-am încercat! 

Unele feluri sunt gătite pe frunză de magnolie, care le dă o savoare aparte, potenţând  al cincilea gust umami, ce vine din gustul peştelui şi al sosurilor şi din modul japonez specific de pregătire. Black cod marinat în miso este un exemplu şi chiar a fost cel mai bun black cod pe care l-am mâncat până acum. Lupul de mare cu sos de trufe, creveţii cu sos de susan, tonul în sosul peruan secret al casei sunt alte preparate ce ies în evidenţă.

Nu lipsesc savuroasele maki sushi, invenţii ale lui Iulian Constantin: „Miste-rious maki“ are soft shell crab, crevete Katsu, sparanghel, „Samba“ are avocado, cremă de brânză, mango, ton şi boa-be de edamame, iar Zen are anghilă, mango şi avocado.  

Un starter cu peşte marinat costă 35 de lei, supele cu peşte sau fructe de mare 30 de lei în medie – foarte bogate şi consistente – , de la 3 lei un nigiri cu seabass, 25 de lei 3 bucăţi de „Zen Maki“, 49 lei lupul de mare cu sos de trufe şi 85 lei black codul cu miso. 

Lista de vinuri era în curs de actualizare în momentul editării review-ului – restaurantul e deschis relativ recent, iar cei de aici spun că tind să ajungă la 400 de etichete. Deocamdată, româneşti sunt vinurile de la Serve, alături de sortimente italieneşti, spaniole, franţuzeşti şi din Lumea Nouă. Preţuri orientative: Terra Romană Fetească Neagră – 88 lei sticla, 8 lei paharul, Pinot Grigio Bonotto Dele Tezze – 80 lei, Garganega Monte del Fra – 100 lei, Chablis Domaine de Maronneirs – 200 lei.     

DETALII. Specialităţile casei 

 Black cod cu sos miso, gătit la cuptor, pe frunză de hoba (magnolie japoneză)
 Supă thai din creveţi, somon, ciuperci, lapte de cocos, lime 
 Beef foie gras sushi cu carne de vită, foie gras, pară şi sparanghel

Preţuri 
 35 lei starterele cu peşte – Ceviche, 
Leche di Tigre
 14-17 lei – 
în medie 3 sushi 
 49 lei – lupul de mare 
cu sos de trufe
 De la 75 lei – 
sticla de vin

Mai multe recomandări pe www.citybest.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă