10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă: Tort mojito înghețat

Rețetă: Tort mojito înghețat

Tortul mojito înghețat, cu blat de covrigei (”pretzels”) și cremă de brânză, frișcă, rom și lime, este un desert excelent pentru sezonul cald. Chiar dacă se lasă la congelator pentru opt ore, pregătit după rețeta sugerată de popsugar.com, tortul merită așteptarea.

Ingrediente

  • 120 g de unt sărat
  • 600 g de pretzels, zdrobiți

Citește și: Reţetă vegetariană de vară: Salată pentru detoxifiere

  • 200 g și șase linguri cu zahăr granulat
  • 240 g de brânză cremoasă
  • coaja rasă de la trei lime
  • 100 ml de suc de lime
  • două linguri cu rom alb

Citește și: Rețetă: SMOOTHIE delicios cu căpșuni

  • trei linguri cu mentă zdrobită
  • 400 ml de frișcă

Mod de pregătire

Într-o cratiță de mărime medie, se topește untul, la temperatură scăzută. Se adaugă pretzels și două linguri cu zahăr. Se lasă în cratiță până când se prăjesc puțin, pentru aproximativ trei minute. Se transferă într-un bol.

După ce se răcește suficient de bine, se presează compoziția pe fundul și pereții unui vas cu pereți mici, de aproximativ 20 de cm. Se dă la congelator pentru 30 de minute.

Între timp, cu un mixer, se bate brânza cremoasă la viteză medie, două sau trei minute. Se adaugă zahărul rămas și se amestecă totul la viteză mică. Apoi, treptat, se încorporează coaja de lime, sucul, romul și menta mărunțită.

Într-un alt bol, se bate frișca până devine tare. Apoi, se amestecă în compoziția de brânză.

Se pune compoziția deasupra celei de pretzels, se învelește în folie alimentară și se dă la congelator pentru cel puțin opt ore.

Înainte de servire, se poate decora cu frunze de mentă. 

 

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă