Rețeta veche de “chiftele de legume cu ciuperci” era folosită în satele din Bucovina la finalul secolului XIX.
Ingrediente:
500 g cartofi
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 țelină mică
200 g ciuperci
2 ouă
50 g brânză
1 cană untură sau ulei
2 linguri făină
sare și piper
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina se curăță, se spală și se fierb, întregi, în apă clocotită cu sare.
După ce s-au fiert legumele, se scot, se lasă la răcit, după care se dau prin mașina de tocat.
Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii și se prăjesc în untură sau ulei, se scurg și se dau și ele prin mașina de tocat, după care se amestecă, într-un castron cu legumele, ouăle, făina, brânza, sare și piper după gust.
Se modelează chifteluțele.
Se tăvălesc prin făină și se prăjesc în untura încinsă.
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Tradiții culinare:
Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.