Rețeta de ”rață peking” este o specialitate chinezească foarte gustoasă. Aceasta este ușor de pregătit.
Ingrediente:
o raţă
glucoză
foi de aluat din făină sau din făină de orez
castravete verde
ceapă
sos Peking
Mod de preparare:
Raţa curăţată se suspendă în cârlige de inox la curent de aer câteva minute.
Se suflă aer sub presiune subcutanată pentru a se desprinde pielea şi grăsimea de carne.
Se lasă la scurs şi la zvântat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoză şi se usucă din nou la jet de aer, între 2 şi 3 ore.
După acest interval de timp, se suspendă în cârligele de inox şi pune în cuptorul încălzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grăsime.
Raţa este suficient gătită în momentul în care capătă o culoare burn închis.
Ceapa se taie julien, iar castraveţii se feliază subţire.
Mod de servire:
Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adaugă câteva făşii de ceapă, castavete şi câteva felii de carne de raţă, iar la sfârşit se rulează.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta chinezească a fost oferită și preparată de Restaurantul Nan Jing din Capitală.