Rețeta de ”salată cu tofu și frunze de țelină” este o specialitate chinezească foarte gustoasă. Aceasta este ușor de pregătit.
Ingrediente:
10 ml ulei dulce de susan sau ulei de porumb
3 bucăţi de ciuperci urechi de lemn
2 bucăţi de brânză tofu deshidratată
2 căţei de usturoi
Ţelină verde
Sare după gust
Ghimbir
1 linguriţă de oţet negru (balsamic)
½ lingură de fructe de goji
Castravete verde
Mod de preparare:
Într-o tigaie wok se pune apa la încins şi se adaugă brânza tofu deshidratată, ciupercile, ţelina, fructele de goji şi se lasă timp de 3 minute, până când apa începe să dea în clocot.
Se adaugă uleiul, usturoiul, sarea şi se amestecă.
Ingredientele se scot din wok, se pun pe farfuria decorată cu castravete şi se stropesc cu oţetul negru.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta chinezească a fost oferită și preparată de Restaurantul Nan Jing din Capitală.