10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialReţetă clasică: bruschete cu roşii

Reţetă clasică: bruschete cu roşii

Bruschetele sunt uşor de preparat fiind o soluţie simplă şi la îndemână oricând ai nevoie. Pot fi servite ca aperitiv sau pot fi o idee genială atunci când ai invitaţi şi nu ştii cu ce să îi serveşti. Există reţeta clasică de bruschete, dar îţi poţi lăsa imaginaţia să lucreze când vine vorba de ingrediente.

Ingrediente:

O baghetă proaspătă
8 roşii de mărime medie
O jumătate de ceapă roşie
2-3 căţei de usturoi
8 frunze de busuioc
30 de ml de oţet balsamic
60 de ml de ulei de măsline
Sare şi piper

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol, ceapa tăiată mărunt împreună cu roşiile, usturoiul şi frunzele de busuioc. Ai grijă să nu fărâmiţezi roşiile prea mult.
Adaugă oţetul balsamic şi uleiul de măsline.
Adaugă sare şi piper şi amestecă totul din nou.
Acoperă compoziţia şi las-o în frigider cel puţin o oră. Astfel, se vor amesteca şi omogeniza aromele ingredientelor.
Taie bagheta în felii subţiri şi pune-le la prăjit până capătă o culoare maronie
Unge feliile de bagheta cu compoziţia făcută.

În 6 paşi simpli ai obţinut o gustare delicioasă care cu siguranţă îi va încânta pe cei dragi şi le va răsfăţa papilele gustative. Te poţi juca cu aromele şi pentru un plus de savoare poţi opta şi pentru altfel de ingrediente (ciuperci, ton, piep de pui, praz, brânzeturi). Avantajul acestei gustări este că îţi ia foarte puţin timp pentru a o prepara şi nu poţi da greş niciodată!

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă