5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRețeta Cozonacului Perfect

Rețeta Cozonacului Perfect

A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.

Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de brutariile Frische! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!

1. Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.

2. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.

3. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.

4. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.

5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

6. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

7. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă frecaţi ouăle cu puţină sare.

Cu nucă, stafide, scorțișoară, rahat, mac sau ciocolată, cozonacul este simbolul sărbătorii autentice românești. Masa de Crăciun este unul dintre cele mai importante momente în familie. Este reîntâlnirea cu liniștea, relaxarea și bucuria de a fi cu cei dragi. Este momentul în care lucrurile nu se mai fac pe fugă, ci în tihnă.

Brutăriile Frische lansează pentru această perioada o ofertă specială de cozonaci tradiționali, pentru a vă oferi mai mult timp pentru clipele frumoase ale reîntâlnirii cu membrii familiei și prietenii. Poti alege de pe www.frische.ro dintre cele 3 variante gustoase și savuroase, pregatite după rețetele originale, cu ingredinte proaspete, frământați și modelați individual. Alege Cozonacul Tradițional cu multă Nucă sau cel cu Stafide aurii, nucă și rahat. Încearcă neapărat și varianta de cozonac a nemților – Gugelhupf- un chec cu lapte, unt, portocală confiată, lămâie, îmbrăcat în ciocolată.

Despre Frische

Frische s-a născut din dorința de a fi diferit, în primul rând prin intermediul produselor pe care le oferim, iar în cel de-al doilea rând prin calitatea pe care dorim să o impunem pe piața de brutărie și patiserie.

Suntem prima butărie și patiserie online ale cărei produse de brutărie au la bază rețete nemțești. Avem laboratorul nostru propriu și o echipă de brutari și patiseri pasionați.

Credem și reușim să impunem prin fiecare produs frământat și copt de către noi, ideea că pâinea, unul dintre elementele principale ale meselor, trebuie să aibă anumite proprietăți benefice sistemului imunitar și metabolismului.

Nu credem că un gust al pâinii este dat de mărimea acesteia, ci de ingredientele folosite. Nu credem în ambalajul unei pâini, ci în conținutul acesteia. Nu credem că un amalgam de ingrediente formează o pâine bună, ci anumite ingrediente atent selectate.

Scapă de grija cumpărării pâinii! Frische îți aduce pâine acasă săptămânal. Alege una sau mai multe paini Frische pe care doresti sa le primesti la tine acasa sau in alta locatie indicata de catre tine. Alege una dintre optiunile oferite pentru livrare, de la optiunea livrarii zilnice, pana la optiunea livrarii intr-o singura zi a saptamanii. Vei primi la tine acasa paine in zilele de livrare selectate, pentru ca tu sa te bucuri de prospetimea unui produs sanatos.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă