10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRețeta de drob al lui Chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta de drob al lui Chef Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că în fiecare an de Paște folosește o rețetă de drob pe care a moștenit-o de la bunica sa.

”Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. 

În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouăle. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masa ei era încărcată de bunătăți. Tot în perioada asta, ne răsfața și cu celebra prăjitură cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos.

De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă mai încânte. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire”, a povestit Cătălin Scărlătescu

Rețeta de drob

Ingrediente:

– organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima

– 250 g carne de miel 

– 400 g ceapă și usturoi verde

– 400 g mărar și pătrunjel verde

– ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)

– sare, piper

– ulei de floarea soarelui

– prapure

Mod de preparare:

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi, se scot din tigaie și se lasă la scurs. 

Trei sferturi din compoziție se se toacă la mașina. 

Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care ați călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă fin.

Toate se amestecă bine.

Pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă.

Asezonați cu sare și piper.

Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.

Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă