11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine

Rețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine

Puiul la cuptor cu sos din miere de albine și boia de ardei iute este delicios, dulce-picant, perfect pentru un prânz sau o cină în familie. După rețeta sugerată de allrecipes.com, puiul se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână.

Ingrediente

  • un pui întreg, tăiat în bucăți mici (sau 500 g de copănele)
  • 100 ml de unt topit

Citește și: Prânz colorat de vară: Salată picantă în stil italian

  • 100 g de miere de albine
  • 50 g de muștar
  • o linguriță cu sare
  • o linguriță cu pudră de chilli sau boia iute

Mod de pregătire

Citește și: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac

Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

Într-o tigaie, se pun bucățile de carne de pui, cu părțile cu piele în sus.

Într-un bol, se amestecă untul, mierea de albine, muștarul și pudra de chilli sau boiaua iute. Se toarnă peste bucățile de carne.

Apoi, se dă carnea la cuptor pentru 75 de minute. La fiecare 15 minute, se ia sos cu o lingură și se toarnă peste carne. 

 

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă