15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialReţetă cu specific franţuzesc: Ratatouille

Reţetă cu specific franţuzesc: Ratatouille

Ratatouille este un ghiveci de legume tradiţional în Franţa. După reţeta sugerată de allrecipes.com, ratatouille este excelent pentru masa de seară.

Ingrediente

  • 180 ml de pastă de roşii
  • o ceapă mică, tocată
  • 50 g de usturoi tocat
  • 150 ml de apă
  • sare şi piper negru după gust
  • o vânătă mică, curăţată şi tăiată în felii subţiri
  • un dovlecel, curăţat şi tăiat în felii subţiri
  • un dovleac galben, curăţat şi tăiat în felii subţiri
  • un ardei gras roşu, curăţat de sâmburi şi tăiat în felii subţiri
  • un ardei gras galben, curăţat de sâmburi şi tăiat în felii subţiri
  • patru linguri cu ulei de  măsline, după gust
  • frunze proaspete de cimbru, după gust
  • trei linguri cu mascarpone

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei de Ratatouille.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă