10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă germană: Ciolan de porc la cuptor cu varză

Rețetă germană: Ciolan de porc la cuptor cu varză

Rețeta de ”ciolan de porc la cuptor cu varză” este o specialitate germană foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Ingrediente:

1 Ciolan de porc (mărime medie)

Sare

Piper

Cimbru

Coriandru

Enibahar

Rozmarin

150 ml. Ulei 

Vin

2 Crenguţe de rozmarin

1 kg Varză germană – pentru servire

Mod de preparare:

Ciolanul de porc se pune la marinat în condimente amestecate cu vin şi/ sau apă şi puţin ulei și se lasă la rece, timp de 24 ore.

Se introduce la cuptor, într-o cratiţă termorezistentă, împreună cu sosul marinat;

Se adaugă două crenguţe de rozmarin şi se dă la cuptor pentru două ore.

Mod de servire:

Se serveşte cu varză germană.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pragătire a rețetei.

Tradiții culinare:

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Dekassa. Rețeta germană a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă