12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă japonează: Platou Islander

Rețetă japonează: Platou Islander

Rețeta Islander este un platou japonez care cuprinde 3 bucăți sushi somon, 3 buc sushi pește alb, 2 buc sushi ton, 2 bucăți crab sushi, 2 bucăți sushi crevete,3 role California, 3 piese spicy island roll.

Ingrediente:

150 g orez de Sushi

Ulei 

Somon

Pește alb

Ton

Crab stik

Creveți

Wasabi

Ghimbir murat

Sos de soia

Avocado

togarashi

Mod de preparare:

Orezul se spală şi se lasă la înmuiat cel puţin 30 minute. Apoi, se pune apă la fiert, timp de 1-2 minute. Apoi se trece orezul în apă şi se lasă la înăbuşit cca. 15 minute, până se înmoaie. 

Apoi se ia câte puțin orez și se modelează în mână în forma unui rulou; pe fiecare rulou de orez se pune câte o bucată de somon, ton, pește alb, creveți sau crab stick.

Pentru ”rolele California”, se va folosi o algă verde, în felul următor: se întinde o algă verde, peste care se adaugă orezul de Sushi presat, apoi crab stick-ul, avocado și creveții. Se rulează și se taie în formă rotundă.

”Spicy Island Roll”se va realiza în felul următor: pe o bucată de algă se va întinde orezul presat, apoi se va presăra somon tăiat în fâșii și se va rula. După rulare se va presăra cu togarashi (un condiment japonez, picant).

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.

Tradiții culinare:

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. 

Rețeta japoneză Islander a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă