Platoul ”Wild Dragon” este o specialitate japoneză foarte gustoasă. Rețeta este ușor de pregătit.
Ingrediente pentru 3 creveți tempura:
3 Creveți proaspeți
Faină
1 gălbenuș de ou
Ulei
Sare,
Piper,
Apă,
Ingrediente Wild Dragon
Somon,
Ton,
Pește alb
Creveți tempura,
Crab stick
Alge
Castraveți tăiați fâșii
Mod de preparare creveți cu tempura :
Se spală creveții bine și se curăță.
Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină , un gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite.
Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în ulei.
Mod de preparare Wild Dragon:
Se pregătește orezul de sushi.
Peste orezul de sushi se întind foile de alga și se pun creveții tempura, crab stick și castraveți, apoi se formează o ruladă, cu orezul în exterior.
Pe ”rulada” creată se pune somon, ton, pește alb, creveți, bucăți de crab stick, apoi se va împacheta bine pentru a nu se dezmembra și se va tăia în 10 bucăți.
Se va așeza pe o farfurie ornată cu icre de pește zburător, maioneză și salată.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.
Mod de servire:
Se servește cu wassabi, gimbir și sos de soia.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și sponsorul DeKassa.
Rețeta japoneză cu somon și creveți tempura a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.