Rețeta veche de “cocârtiță” era folosită în satele din Moldova și era foarte simplu de pregătit.
Ingrediente:
Zer
Caș dulce
Urdă
Ceapă
Sare
Mălai
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa și se călește în unt.
Se pune zerul într-un ceaun, se adaugă caș dulce și urdă și se pune la fiert. Se adaugă ceapa calită în unt și sare.
Se mănâncă cu mămăligă din mălai.
Tradiții culinare:
Reţeta face parte programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. Programul îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.