15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialReteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Reteță moldovenească: Coconeți sau Bighilușe

Rețeta veche “Coconeți/ Bighilușe” era folosită în satele din Moldova la finalul secolului 19. Rețeta include doar patru ingrediente și se pregătește rapid.

Ingrediente:

Făină 

Ouă

Untură sau ulei

Apă

Mod de preparare:

Se pregătește un aluat din făină și ouă, se frământă bine, apoi se rulează sub forma unei fâșii groase ca degetul.

Se taie aluatul în bucăți lungi de 5 cm care se fierb în apă. Apoi bucatile de aluat se prăjesc în ulei sau untură.

Secretul Bucătarului:

Aluatul trebuie să aibă consistența celui de tăiței. Pentru a fierbe bine, bucățile de aluat nu trebuie să fie prea groase.

Tradiții culinare:

Reţeta face parte programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. Programul îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti. Rețeta a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă