22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă muntenească: Praznicul porcului

Rețetă muntenească: Praznicul porcului

Acesta este o rețetă tradițională din Muntenia care se pregătește deseori în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente:

500 g. carne slabă

1 rinichi de porc

100 g. slănină

100 g. inimă

100 g. limbă

100 g. ficat

200 g. piept

1 ceapă

1 pahar de vin roșu

2 linguri untură 

o căpățână de usturoi

200 g. brânză de burduf

mălai 

sare

piper

Mod de preparare:

Carnea slabă, rinichii, slaninuța, inima, limba, ficatul și pieptul de porc se taie sub formă de cubulețe. Se pun la prăjit în untură Ferma noastră.

Ceapa se rade, se freacă sub formă de pastă și se pune în tigaie, lângă carnea tăiată bucățele. Se stinge imediat cu vin roșu și se lasă să se pătrundă. Dupa ce se evaporă vinul, se presară brânză de burduf.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a rețetei.

Mod de servire:

Se servește cu un pahar de vin roșu și cu mămăliguță

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă