15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEscapadă culinară: Cum se face pizza Margherita

Escapadă culinară: Cum se face pizza Margherita

Pizza Margherita este o alegere excelentă pentru o seară în care ţi-ai propus să vizionezi filme. Pregătită după reţeta sugerată de readersdigest.ca, pizza este gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente

  • opt grame de drojdie uscată
  • 250 ml de apă caldă
  • o linguriţă cu zahăr
  • 560 ml de făină

Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea

  • o jumătate de linguriţă cu sare
  • o lingură cu ulei de măsline
  • 250 g de roşii la conservă
  • 250 g de mozzarella, feliată
  • o linguriţă cu sare
  • o lingură cu parmezan ras
  • trei linguri cu ulei de măsline
  • piper după gust
  • frunze de busuioc după gust

Mod de pregătire aluat

Într-un vas mic, se amestecă jumătate din cantitatea de apă cu zahăr. Se adaugă drojdia uscată. Se lasă maiaua la crescut timp de 10 sau 15 minute.

Într-un vas mare, se amestecă 250 g de făină cu sare. Se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei, în care se varsă maiaua.

Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul

Apoi, treptat, se adaugă celelalte 250 g de făină, uleiul de măsline şi apa rămasă. Se frământă bine, după care se formează o minge.

Se pune mingea de aluat într-un vas uns cu ulei de măsline şi se acoperă cu un prosop curat. Se lasă la crescut pentru 45 de minute.

Apoi, se aşază aluatul pe o suprafaţă acoperită cu făină şi se frământă timp de opt sau zece minute.

Se împarte aluatul în două bucăţi egale şi se întinde fiecare bucată, astfel încât să formeze un disc de 20 cm în diametru.

Mod de pregătire topping

Se preîncălzeşte cuptorul la 250 de grade Celsius, pentru 15 minute.

Citeşte şi: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase

Se aşază discurile de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Se strivesc roşiile şi se împrăştie pe aluat cu ajutorul unei linguri. Se presară sare şi piper, după care se adaugă mozzarella, parmezanul ras şi frunzele de busuioc.

Se stropeşte cu o lingură cu ulei de măsline.

Se reduce temperatura la 230 de grade Celsius şi se dă pizza la cuptor pentru 15 sau 20 de minute.

 

 

Cele mai citite

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă