Pregătit după reţeta sugerată de popsugar.com, calzone este potrivit pentru prânzurile de weekend petrecute în familie.
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire pentru calzone.
Ingrediente pentru şase calzone
- 150 g de aluat de pizza per calzone
- 250 g de mozzarella
- 110 g de brânză mărunţită de oaie
Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul
- două linguri cu pătrunjel tocat
- doi căţei de usturoi tocaţi
- 50 g de praz feliat
- două felii de prosciutto
- sare şi piper după gust
- un ou bătut cu o lingură cu apă
Mod de pregătire
Se frământă aluatul de pizza şi se formează şase mingi, câte una pentru fiecare calzone. Se lasă la o parte, la odihnit, pe o suprafaţă acoperită cu făină.
Se preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade Celsius.
Citeşte şi: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea
Se amestecă brânzeturile, verdeaţa, prosciutto, sarea şi piperul.
Se acoperă o tavă cu hârtie de copt şi cu hârtie pergament deasupra.
Din mingile de aluat se formează discuri cu diametru de aproximativ 15 centimetri. Discurile se aşază în tavă, câte trei odată.
Se acoperă o jumătate din fiecare calzone cu compoziţie. Se umezesc marginile cu apă, după care se acoperă compoziţia cu cealaltă jumătate de aluat şi se presează marginile, astfel încât să nu se desfacă în cuptor.
Apoi, se unge fiecare calzone cu ou şi apă. Se dau la cuptor pentru 10 sau 15 minute, până când prind o nuanţă aurie. Se scot din cuptor, se lasă puţin la răcit şi se servesc calde.