Reteța de ”fondue de brânză” este o specialitate din Tirol, o regiune din Austria care atrage anual milioane de turiști în stațiunile montane.
Ingrediente:
Morcovi cruzi
Cartofi fierți
Pâine neagră din făină
Vin alb dulce
Șvaițer
Piper alb
Usturoi
Mod de preparare:
Un vas special se unge cu usturoi și se lasă la incins. Se adaugă vin, piper alb și apoi, treptat, șvaițer. Se amestecă până ce svaițerul se omogenizează și se topește.
Mod de servire:
Se servește direct în vasul în care a fost preparat, la cald, cu morcovi, cartofi fierți si paine neagră din făină.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta tiroleză a fost oferită și preparată de Restaurantul Tirol Sinaia și poate fi degustată zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. În cadrul restaurantului, clienții pot pregăti singuri mușchiul de vită pe piatră încinsă, pot gusta schnitzelul vienez, servit în stil tirolez cu dulceață de fructe de padure și salată de cartofi sau pot încerca Fondue-ul Bourguinnone. Specialitatea casei în restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vită cu tăiței, dar pot fi testate și salate, platouri vânătorești sau afumături specifice Tirolului.