17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă tradițională: Pui Tapaka

Rețetă tradițională: Pui Tapaka

Reteta veche de “pui tapaka” este foarte gustoasă și ușor de pregătit.

Ingrediente:

jumătate de pui

ceapă

usturoi

ulei

vin

sare

piper

coriandru

boia

mălai 

Mod de preparare:

Se pregătește un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore.

Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.

După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.

Secretul bucătarului:

La prepararea rețetei, se poate folosi, în loc de grătar, o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui.

Mod de servire:

Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă