9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională din Maramureş: Cocurei

Reţetă tradiţională din Maramureş: Cocurei

Reţeta de cocurei este tradiţională din zona Maramureş şi este foarte uşor de pregătit.

Ingrediente:

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Piroşte

• 500 g mălai 
• 1 lingură făină albă 
• 1 lingură zahar 
• ½ linguriţă sare 
• ½ linguriţă bicarbonat 
• 1 cutie lapte bătut 

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Într-un bol, se amestecă toate ingredientele până se obţine o cocă groasă.

Se unge tigaia cu ulei apoi se ia câte o ligură de compoziţie şi se pune la prăjit.

Cocureii se pot servi cu un ou prăjit deasupra şi cu ceapă verde. 

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Tradiţii culinare:

Reţeta de cocurei a fost a fost oferită de Complex Lostriţa, din Blidari, judeţul Maramureş şi a fost preparată de Dan Silviu Boerescu aka Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul de morărit Gold Maya şi brandul de condimente Kotanyi Romania, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Citeşte şi:  Reţetă tradiţională din Maramureş: Ciurigăi

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă