10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă veche din Ardeal: Coacă

Rețetă veche din Ardeal: Coacă

În trecut, coaca era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă. În prezent, poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau ”snacks”-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi. 

Ingrediente:

1 ou
făină
sare 

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat de tăiței, prin amestecarea ingredientelor.

Apoi se întinde o foaie subțire, se rulează și se taie marginile.

Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau în cuptor).

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare.

Tradiții culinare:

Rețeta veche din Ardeal “Coacă” provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. 

Cele mai citite
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă