10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă veche din Banat: Supă de lapte

Rețetă veche din Banat: Supă de lapte

Rețeta veche de “supă de lapte” este folosită în comuna Brebu Nou, Județul Caraș-Severin (Banat). Acesta este foarte gustoasă și foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:

1/2 parte lapte

1/2 parte apă

2 linguri de făină 

lapte acru sau brânză (după gust)

Mod de preparare: 

Laptele și apa se pun într-o oală la fiert.

Într-o cană se dizolvă făina în apă şi se toarnă în laptele care fierbe, după care se lasă pe foc 10 minute.

Supa se ia de pe foc şi se adaugă în ea lapte acru, până devine acrişoară.

Laptele acru se mai poate înlocui cu brânză de vacă adăugată cu lingura, sub formă de găluşte.

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Mod de servire:

Se consumă cu cartofi fierţi în coajă.

Tradiții culinare:

Rețeta bănățeană a fost obținută cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”. Campania, derulată de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu branduri Gold Maya și Heinner, îşi propune să promoveze reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă