15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei. Cum se face Dal Vada (chifteluţe din linte), o mâncare...

Reţeta zilei. Cum se face Dal Vada (chifteluţe din linte), o mâncare tradiţională indiană

Pe străzile din sudul Indiei şi din Sri Lanka, veţi întâlni frecvent tonete care vând nişte chifteluţe delicioase, foarte condimentate. Localnicii le numesc "Dal Vada", sunt făcute din linte cu multe condimente şi sunt, probabil, cele mai răspândite snack-uri din această parte a lumii. Ca o paranteză, în bucătăria indiană şi singaleză (Sri Lanka) lintea este foarte folosită. Reţeta "Dal Vada" este foarte simplă, aşa că amatorii de mâncare exotică pot să-şi gătească singuri acasă chifteluţele indiene.

 Ce-ţi trebuie?

– 2 căni de linte roşie (ţinută în apă peste noapte)

– o cană de linte roşie uscată, care se pisează în râşniţă

– 2 ardei iuţi verzi, tocaţi mărunt

– o ceapă mare, tocată mărunt

– 3-4 frunze de curry….continuarea pe travelzoom.ro

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă