15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant

Reţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant

Gemul de căpşuni cu ardei iute şi ghimbir este delicios şi se pregăteşte foarte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com. 

Ingrediente

  • 400 g de căpşuni tocate
  • 200 ml de vin roşu dulce
  • o lingură şi jumătate cu ghimbir proaspăt, tocat

Citeşte şi: Rețetă: SMOOTHIE delicios cu căpșuni

  • 200 g de zahăr brun
  • o baghetă de scorţişoară
  • un ardei iute verde
  • un vârf de cuţit cu fulgi de ardei iute roşu

Citeşte şi: Desert rapid de vară, fără coacere: Fantezie cu căpșuni

  • două linguri cu oţet de mere
  • o linguriţă cu sare

Mod de pregătire

Se lasă căpşunile la muiat în vin roşu 10 minute, după care se transferă într-o oală mare. Se pornește aragazul la temperatură medie. Imediat ce căpşunile încep să fiarbă, se adaugă ghimbirul, zahărul brun, bagheta de scorţişoară, ardeiul iute verde, fulgii de ardei iute roşu, oţetul de mere şi sarea. Se lasă la fiert până când se îngroaşă compoziţia, amestecând la fiecare 10 minute.

După aceea, se scot ardeiul verde şi bagheta de scorţişoară. Compoziţia se toarnă cu un polonic în borcane de aproximativ 200 de ml, care se sigilează cu capace noi. Se depozitează în frigider. 

 

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă