Orezul cu lămâie și mentă după rețeta Elenei Sandor este un preparat care poate fi servit atât în perioadele de post, alături de ciuperci sau produse din soia.
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
Ingrediente pentru șase porții
– o cană și jumătate cu orez
– câteva boabe de muștar
– piper după gust
– coaja și sucul de la o lămâie
– trei sau patru frunze de mentă
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
– patru linguri cu susan
– două sau trei frunze de dafin
– șase sau șapte linguri cu ulei
Mod de pregătire
Se fierbe orezul în apă cu sare, se clătește și se scurge.
Citește și: FOTO. Ochi de focă și embrioni de păsări. Care sunt cele mai ciudate mic dejunuri din lume
Se încinge uleiul și se pun la călit muștarul, piperul, coaja de lămâie, funzele de mentă, de dafin și susanul.
Se amestecă orezul, se adaugă și sucul de lămâie.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor 20 de minute.
Sursă: Sandor, Elena. Carte de bucate – gustos.ro. Delicii sănătoase pentru a fi în formă tot anul