13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Pui Marsala

Reţeta zilei: Pui Marsala

Pieptul de pui Marsala este excelent pentru mesele de prânz sau de cină petrecute cu familia. Pregătit după reţeta propusă de allrecipes.com, preparatul este gata în mai puţin de o oră.

Ingrediente

  • 30 g de făină
  • o jumătate de linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu piper negru
  • o jumătate de linguriţă cu oregano
  • patru bucăţi de piept de pui, curăţate de piele şi dezosate
  • patru linguri cu unt
  • patru linguri cu ulei de măsline
  • 200 g de ciuperci tăiate în felii
  • 150 ml de vin Marsala (sau vinul preferat)

Mod de pregătire

Într-un bol se amestecă făina, sarea, piperul şi oregano.

Se acoperă bucăţile de carne cu compoziţia de făină.

Într-o cratiţă, se topeşte untul în ulei, la temperatură medie.

Se pune carnea la prăjit, până când prinde o nuanţă uşor maronie. Se toarnă vinul, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert pentru 10 minute, până când se formează un sos suficient de dens.

Pentru servire, se aşază un piept de pui pe o farfurie şi se pun deasupra ciuperci şi o lingură cu sos. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă