Mâncarea fără sare n-are niciun gust, se ştie. Dar mai ştie cineva azi că sarea este şi un medicament redutabil?
Nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichităţii, intens studiat apoi de alchimiştii Evului Mediu, apreciat în medicina populară ca leac de căpătâi.Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani I.Hr., menţiona nu mai puţin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicaţiile sale, cu modul de administrare şi cu efectele sale specifice.
Terapia cu sare priveşte exclusiv sarea naturală, grunjoasă, numită şi sare gemă, neiodată şi fără aditivi chimici, care conţine, pe lângă clorura de sodiu, mai mult de 80 de substanţe minerale şi care are o mulţime de proprietăţi terapeutice.
Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră. Este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi creează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale. Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.