17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialScorţişoara face minuni. 6 motive pentru a o consuma frecvent

Scorţişoara face minuni. 6 motive pentru a o consuma frecvent

Scorţişoara nu este doar o mirodenie bună de presărat pe o mulţime de feluri de mâncare, atât dulci, cât şi sărate. Este şi o plantă medicinală, folosită încă din antichitate. Scorţişoara este unul dintre alimentele cu cea mai mare putere antioxidantă, fiind astfel utilă în combaterea multor boli. Publicaţia franceză Terrafemina a făcut un top al celor mai importane şase motive pentru care e bine să consumi scorţişoară.

1. Luptă cu diabetul

O serie de studii făcute pe pacienţi suferind de diabet de tip II au demonstrat că doar o jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi, consumată timp de 4 luni, ajută la reducerea sensibilă a nivelului de glucoză din sânge. De fapt, scorţişoara stimulează secreţia de insulină, hormonul care ne forţează celulele să asimileze zahărul din sânge şi să-l transforme în energie. Este suficient să presari puţină scorţişoară pe mâncarea ta bogată în glucide şi glicemia scade.

2. Are proprietăţi antibacteriene

Medicii chinezi le prescriau, încă din secolul V, pacienţilor lor infuzii de scorţişoară pentru a-i vindeca de infecţii bacteriene, iar ştiinţa modernă a confirmat aceste efecte. Principala componentă a scorţişoarei, o moleculă numită cinnamaldehyde, atacă bacteriile şi tratează chiar şi ciupercile devenite sensibile la medicamente. Dacă ai puţină febră sau simţi că începi să răceşti, nu ezita să-ţi pregăteşti un delicios ceai de banane şi scorţişoară, de exemplu.

3. Are proprietăţi antiinflamatorii

Scorţişoara este un excelent antiinflamator. Conţine acid arahidonic, care are particularitatea de a bloca moleculele produse de corp în caz de inflamaţii. Acest acid accelerează autoapărarea şi ţine sub control inflamaţiile.

4. Protejează inima

Ştim cu toţii că prea mult colesterol dăunează inimii. Ei bine, scorţişoara face minuni în acest sector. Ea prezervă colesterolul bun şi-l elimină pe cel rău care se aşează pe artere.

5. Are importante proprietăţi anticancerigene

Scorţişoara reuşeşte să inhibe o moleculă numită NF-kappa B, o proteină care accelerează creşterea tumorilor. De fapt, mai multe studii efectuate pe animale au demonstrat deja că un consum regulat de scorţişoară încetineşte creşterea tumorilor, dar până acum nu au fost făcute asemenea teste şi pe oameni.

6. Reglează menstruaţia

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Columbia a demosntrat că un consum regulat de scorţişoară ajută la reglarea menstruaţiei. Aceasta devine mai regulată şi mai puţin dureroasă.

 

Cele mai citite

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...

Decizie radicală luată de soția lui Michael Schumacher. A scos la licitație o colecție rară de ceasuri

Soția lui Michael Schumacher, Corinna, se află într-o luptă continuă pentru a asigura resursele necesare pentru a-l ajuta pe celebrul pilot de Formula 1,...
Ultima oră
Pe aceeași temă