14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialSmoothie cu banane, căpșuni și mentă

Smoothie cu banane, căpșuni și mentă

 Fructele sunt printre cele mai sănătoase produse pe care ar trebui să le consumăm în cantități mai mari. Iar pe lângă faptul că au o mulțime de vitamine și beneficii, sunt și foarte gustoase.

 Dacă tot suntem în sezonul fructelor roșii, în special cel al căpșunilor, îți propunem o delicioasă rețetă de smoothie cu căpșuni, banane și mentă. 

 Pe lângă faptul că are un gust incredibil, mai arată și foarte bine, deci poți să pregătești acest smoothie și pentru a-i servi pe musafiri.

 Ce avem nevoie și cum preparăm smoothie-ul? (pentru 4 persoane)

 3 banane

 12 căpșuni

 4 lingurițe de miere

 1 jumătate de linguriţă sirop de arţar

 100 grame de lapte 

 Sare

 Este foarte simplu modul de preparare, pentru că un blender va face munca cea mai grea.

 Speli fructele foarte bine, după care le tai în bucăți mai mici sau mai mari, în funcție de cum le poate suportă blenderul pe care îl ai în casă, după care le pui în aparat. Mixezi câteva secunde, cât să se mărunțească puțin fructele, iar în continuare adaugi laptele, peste care pui 4 lingurițe de miere, 1 jumătate de linguriță de sirop de arţar și câteva firicele de sare (sare se pune incredibil de puțin, dar dacă ai simțul gustului foarte dezvoltat, îți vei da seama ce aromă subtilă și plăcută îi va da smoothie-ului), după care mixezi până când se transformă într-un smoothie.

 Dacă dorești să îl îngroși, poți folosi și un iaurt simplu pe care să îl pui în compoziția din blender.

 Smoothie-ul îl vei decora cu frunze proaspete de mentă; va arăta mult mai bine, plus că îi va da și un miros și o aromă aparte.

Cele mai citite

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă