17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSpaghete cu cârnați de casă și porumb

Spaghete cu cârnați de casă și porumb

Spaghetele se pot găti într-o mulțime de feluri, mergând pe rețete italienești, în mod special, dar lista este infinită până la urmă.

Pentru astăzi îți recomandăm să încerci o rețetă mai “altfel”, în care să folosești cârnați de casă pe care să îi combini cu porumb. Poate nu ți se pare combinația ideală, dar după ce guști, sigur vei să mai faci rețeta din nou.

 Ce ai nevoie pentru a prepara spaghetele? (Pentru 4 persoane)

 1 cutie spaghete de 400 grame

 150 grame de cârnați de casă

 1 conservă porumb

 4 căței de usturoi

 1 suc de roșii de casă, la un 1itru

 1 morcov

 2 cepe

 2 ouă

 Sare

 Boia dulce

 3 linguri bulion (pastă de roșii)

 Busuioc

 Pătrunjel pentru ornat

 Ulei de măsline

 Cum se prepară?

 Pui spaghetele la fiert, iar între timp începi să tai ingredientele. Cârnații îi vei tăia mărunt, morcoviul în fâșii subțiri, ceapa mărunt, iar usturoiul măcinat.

 Într-o tigaie călești ceapa, după care pui cârnații, porumbul, iar apoi morcovii, pentru ca cei din urmă să rămână mai crocanți. Condimentezi ingredientele din tigaie cu sare, piper și boia dulce (la alegere poți pune și picantă), iar spre sfârșit când s-au făcut, pui și usturoiul și cele 3 linguri de bulion. Presari puțin busuioc și amesteci toată compoziția la foc mic, până când toate ingredientele s-au gătit și începe să se simtă și aroma de usturoi; după care se presupune că spaghetele s-au fiert, deci le iei de pe foc și le scurgi într-o sită.

 Bați cele două ouă și cum ai face omletă, iar spaghetele le pui într-o oală, deasupra unei cantități relativ mici de ulei de măsline. În timp ce acestea sunt pe foc, adaugi ouăle și amesteci în spaghete până când se vede textura de ou gătit, printre și peste spaghete.

 În continuare, vei lua toată compoziția din tigaie și o vei turna deasupra spaghetelor. La foc mic, amesteci încontinuu, în timp ce torni și sucul de roșii. La sfârșit ornezi cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă