Rețeta cu somon și creveți tempura este o specialitate japoneză foarte gustoasă. Rețeta este ușor de pregătit.
Ingrediente pentru 3 creveți tempura:
3 creveți proaspeți
faină
1 gălbenuș de ou
ulei pentru prăjit
sare
piper
apă
Ingrediente platou pește și creveți:
creveți tempura
somon
ulei
sos dulce-acrișor
tăiței de orez pentru servire
coriandru
Mod de preparare creveți cu tempura:
Se spală creveții bine și se curăță.
Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină, un gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite.
Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în baie de ulei, intr-o cratiță cu interior ceramic.
Mod de preparare platou:
Creveții tempura și somonul se trag în tigaie, cu puțin ulei, apoi se adaugă legumele și se țin pe foc până ce se călesc. Apoi se adaugă puțin sos dulce acrișor pentru aromatizare.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.
Mod de servire:
Se așează pe farfurie alături de tăiței de orez și coriandru.
Secretul bucătarului:
Pentru a economisi ulei, precum și pentru a evita lipirea creveților și a somonului, vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și sponsorul DeKassa.
Rețeta japoneză cu somon și creveți tempura a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.