13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialStudiu: 6 din 10 români cumpără alimente proaspete de la piață

Studiu: 6 din 10 români cumpără alimente proaspete de la piață

Un studiu recent arată că 6 din 10 români cumpără alimente proaspete, în special legume și fructe, din piețele tradiționale. 

Alimentele proaspete reprezintă 38% din totalul cheltuielilor dedicate consumul casnic pentru produse de larg consum. Produsele pe care românii cheltuiesc cei mai mulți bani de-a lungul unui an sunt carnea, legumele și mezelurile.

Legumele, pâinea, peștele și produsele de cofetărie sunt cumpărate într-o proporție mai mare din magazinele specializate, brutării, patiserii sau piețe. În schimb, mezelurile și carnea de pui sunt achiziționate aproape în proporții egale din magazine specializate și hypermarketuri sau supermarketurilor.

Ca și în cazul majorității produselor de larg consum, hypermarketul deține supremația între formatele comerțului modern atunci când vine vorba despre achiziționarea de alimente proaspete. Aproximativ trei sferturi dintre cumpărătorii care intră într-un hypermarket pun în coș fructe și legume, comparativ cu doar 60% dintre clienții supermarketurilor și ai discounterilor”, spune Raluca Răschip, Consumer Goods &Retail Director GfK România.

Studiul Gfk a fost realizat pe un eşantion de 3,000 gospodării, reprezentativ la nivel naţional, prin scanarea codurilor de bare ale produselor de larg consum.

Categoriile de produse monitorizate în studiu sunt: legume, fructe, ouă, pâine, produse de panificație și brutărie, mezeluri, carne proaspătă, mâncare gătită proaspătă, produse de cofetărie, pește, icre, suc proaspăt.

Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă