19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREȚETĂ: Supă cremă de ceapă

REȚETĂ: Supă cremă de ceapă

Supa cremă de ceapă este renumită în bucătăria franceză. Este o supă sănătoasă și aromată, cu ingrediente la îndemână și simplu de preparat.

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1kg ceapă (tăiată în felii subțiri)
  • doi căței de usturoi (tocați)
  • 1l stoc de vită
  • 100ml vin alb
  • sare și piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Topește untul într-o tigaie și adaugă ceapa și usturoiul. Lasă la foc mic timp de 30 de minute, până ceapa își schimbă culoarea.

Adaugă vinul alb și stocul de vită și pune totul la fiert timp de 10-15 minute.

Adaugă sare si piper după gust.

Mod de servire

Supa se servește cu crutoane și pătrunjel.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă