8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei tipuri de nuci care te feresc de boli

Trei tipuri de nuci care te feresc de boli

Nucile se află în topul alimentelor cu antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor. Nucile pecan, nucile românești și arahidele sunt cele trei tipuri de nuci care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Topul a fost întocmit de un grup de oameni de știință care a măsurat capacitatea antioxidantă a 3139 de alimente din toată lumea. Această capacitate antioxidantă este exprimată în unități ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) per 100 g de aliment.

Nucile pecan au aproape 18.000 de unități ORAC, nucile românești conțin peste 13.500 de unități, iar banalele arahide au 9645 unități ORAC. Aceste tipuri de nuci sunt urmate în top de migdale si fistic care conțin 4500 de unități, alune cu 3000 de unități. Ultimele patru locuri în top 10 cu valori sub 2000 de unități ORAC sunt ocupate de nucile mai rare, macadamia, nucile braziliene, caju si nucile (semințele) de pin.

Organismul uman are nevoie, zilnic, de minim 5000 de unități ORAC pentru o nutriție optimă și o viață fără boli.

”Concluzia ar fi una singură: consumați zilnic nuci! Nu vă străduiți să găsiți nuci rare și scumpe pe la noi precum caju, macadamia, nuci braziliene sau nucile de pin. Mănâncați nuci pecan, nuci românești sau arahide. Dacă ele nu sunt prăjite în ulei și mai bine!”, spune dr. nutriționist Cristian Panaite de la clinica KiloStop.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă