26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecial(P) 8 motive pentru care sa alegi BCA pentru constructia casei tale

(P) 8 motive pentru care sa alegi BCA pentru constructia casei tale

Te pregatesti sa iti construiesti casa? Inainte sa decizi ce materiale vei folosi, asigura-te ca te-ai documentat despre avantajele si dezavantajele tuturor materialelor. Pentru ca in ultimii ani, ponderea constructiilor din BCA a crescut considerabil, iti prezentam mai jos cateva avantaje in a-ti construi casa din BCA.

Iata 8 motive pentru care BCA-ul ar putea fi alegerea perfecta pentru casa ta.

  • Asiguri familiei tale confort si caldura, economisind

BCA CELCO  are o densitate scazuta si impiedica transferul termic in exces, ceea ce creaza un confort termic optim cu costuri minime pentru incalzire si racire. Structura poroasa a BCA-ului CELCO si continutul ridicat de aer din structura sa ii confera capacitati termoizolatoare superioare. In plus, capacitatea sa de a absorbi apa este foarte redusa, asa ca mucegaiul si igrasia nu se numara printre problemele pe care le-ar putea ridica o constructie care il are la baza. Este ideal pentru o locuinta confortabila sau chiar pentru construirea unui spatiu comercial rezistent si durabil.

CELCO este singura fabrica din Romania care produce BCA cu densitatea specifica de 400±30 kg/m3. Aceasta densitate redusa se traduce in cel mai bun coeficient de transfer termic din Romania, cu o valoare de numai 0,10 W/moK. Practic, in aceste conditii, peretii realizati din BCA CELCO cu o grosime minima de 35 cm, nu necesita termoizolatie suplimentara.

In plus, conform directivei europene EPBD, incepand cu anul 2020, cladirile cu consum minim de energie vor deveni o regula pentru noile constructii din Europa

·         Vrei sa fii sigur ca nu ai pierderi de material

De regula, elementele din BCA se pun foarte usor in opera pentru ca sunt usor de manipulat, usor de folosit – pot fi slefuite si taiate la milimetru cu ajutorul fierastraului circular, fara sa se sparga, deci fara sa ai de-a face cu pierderi de material. Chiar daca esti tentat sa crezi ca nu te priveste asta si ca este treaba constructorului, e bine sa iti reamintesti ca tu esti cel care plateste materialele.

·         Beneficiezi de izolare fonica superioara

Daca vei locui la casa, probabil esti tentat sa te gandesti ca zgomotul nu va mai fi o problema pentru tine, pentru ca nu mai ai vecini asa aproape de tine – cum se intampla daca stai la bloc. Insa, intreaba-te daca te vor vizita prietenii si rudele, daca vei avea un copil sau poate doi. Nu-i asa ca ti-ai dori sa stii ca poti sa vorbesti normal in casa atunci cand cineva doarme? Atunci, ia in considerare ca BCA CELCO iti poate asigura izolarea fonica necesara. BCA CELCO respecta normele de izolare fonica, indicele de atenuare a zgomotului aerian crescand in functie de grosimea zidului.

 

  • Te asiguri ca vei  avea o constructie solida si rezistenta la seism

CELCO a dezvoltat primul tip de BCA special pentru structuri portante, cu rezistenta la compresiune de minim 5 N/mm2. E important sa stii ca, in cazul unui seism, cladirea nu se misca doar pe verticala, ci mai ales pe orizontala. BCA CELCO este un material compact si izotrop si, spre deosebire de alte materiale de zidarie, are rezistenta uniforma pe toate laturile.

 

CELCO® STRUCTOTERM este prima marca romaneasca de BCA destinat structurilor portante. Acesta garanteaza o constructie solida si rezistenta, cu izolare termica superioara. Structura poroasa asigura o termoizolare superioara oricarei zidarii. Acest produs este recomandat pentru constructii situate in zone seismice, predispuse la inundatii si incendii. Constructiile realizate din CELCO® STRUCTOTERM vor rezista testului timpului indiferent de schimbarile climatice si vor asigura interioare sigure si confortabile.

https://www.youtube.com/watch?v=-3avCVCMUm4

·         Esti in siguranta – tu si familia ta

Zidaria realizata din BCA CELCO aduce un plus de siguranta casei tale datorita compozitiei minerale cu proprietatile ignifuge care il face sistemul de zidarie cu cel mai inalt grad de rezistenta la foc – 100% neinflamabil. In plus, pentru ca este fabricat doar din materii prime naturale ce sunt aproape inepuizabile, in cadrul unui proces tehnologic eficient si ecologic, materialul de zidarie BCA protejeaza sanatatea familiei tale si generatiile viitoare printr-un consum economic si emisii reduse de CO2.

·         Economii la punerea in opera

BCA CELCO este foarte usor, cu o densitate specifica de numai 400±30 kg/m3. Acest lucru este deosebit de important pentru ca iti ofera economii pe mai multe fronturi si anume:

  • in transport, prin posibilitatea de a incarca mai multi paleti pe un camion, limitand numarul de drumuri ce trebuie efectuate intre furnizor si locatia santierului/depozitului;
  • in manipulare si punere in opera, prin reducerea fortei de munca necesara pe santier;
  • in prelucrare, prin usurinta taierii, gauririi sau frezarii ce necesita numai scule si dispozitive uzuale si ieftine.
  • Instalatiile electrice, de incalzire si sanitare se fixeaza pe ziduri rapid, fara a inregistra pierderi pe santier, ca in cazul altor materiale. Fiind usor de taiat si modelat, nimic din paletul de BCA CELCO nu se pierde.

 

·         Este un produs ecologic

Poate o sa  te intrebi “de ce m-ar interesa asta?” Daca iti doresti un viitor mai bun pentru tine si copiii tai, tine cont de cat de sanatoase sunt materialele din care iti construiesti casa. Conform celui mai recent studiu realizat de Universitatea de Constructii din Iasi privind radioactivitatea materialelor de constructii, poti fi sigur ca, alegand BCA CELCO nu pui in pericol sanatatea familiei tale.

De la materia prima, pana la produsul finit si ambalat, BCA CELCO este 100% reciclabil. BCA CELCO este produs cu responsabilitate fata de mediul inconjurator, din materii prime naturale, ce se gasesc din abundenta in natura.

  • Te bucuri de economii rezultate din avantaje dimensionale

BCA CELCO este ambalat pe paleti de 2,25 m3 ce contin intre 40 si 260 blocuri de BCA, in functie de grosimea elementelor. In medie, intr-un metru patrat zidit din BCA intra 6 blocuri, in timp ce zidirea unui metru patrat din material de zidarie ceramic consuma 11 bucati. Economisesti astfel 70% din timpul necesar inzidirii si folosesti de 7 ori mai putin mortar. In plus, CELCO garanteaza ca variatia dimensionala a blocurilor de BCA va fi de maxim 1 mm – asta inseamna ca vei obtine ziduri drepte si fara denivelari.

 

Cele mai citite

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă