12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPrima Casă e4 din cărămidă de la Wienerberger din România este finalizată

Prima Casă e4 din cărămidă de la Wienerberger din România este finalizată

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, lider naţional în piaţa de zidărie, a inaugurat astăzi prima Casă e4 din cărămidă din România – un model de casă cu un consum de energie aproape zero (NZEB).

Construcția Casei e4, aflată langă București, în localitatea Corbeanca, a demarat în iunie 2014, fiind prima de acest fel din Sud-Estul Europei. Conceptul dezvoltat de Wienerberger și transpus în realitate cu ajutorul partenerilor selectați vine ca răspuns la Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European, conform căreia toate casele nou construite în țarile din Uniunea Europeană, începând cu anul 2020, trebuie sa aibă un consum de energie aproape zero.

Finalizată în 12 luni, Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger are o suprafată totală construită de 325 mp și este configurată cu parter, etaj și mansardă. Stilul modern, designul optimizat pentru a răspunde obiectivului de performanța energetică, costurile de construcție apropiate de cele ale pieței locale se potrivesc perfect cu așteptările familiei Forțescu, care a investit în construcția primei Case e4 din România.

“Pentru noi Casa e4 reprezintă îndeplinirea visului de a avea o casă solidă din cărămidă, performantă energetic, care să asigure confortul familiei noastre, indiferent de anotimpul de afară.

Fiind pasionat de inovație și tehnologii integrate în viața de zi cu zi, mi-a plăcut conceptul de Casă e4 pentru că pune accent pe calitatea locuirii pe termen lung. În plus, înglobează în mod pragmatic și eficient soluțiile optime existente în acest moment în România pentru construcția unei case,” spune Adrian Forțescu.

“Mărturisesc că am fost plăcut surprins pe parcursul ultimelor luni, în etapa de construcție a casei, de interesul ridicat arătat atât de potențiali beneficiari ai unei case performante energetic, cât și de specialiștii din România. Ne bucurăm că modelul nostru de Casă e4 din cărămidă de la Wienerberger corespunde în totalitate așteptărilor familiei Forțescu și avem toată încrederea că, în calitate de proprietari ai primei Case e4 din România, se vor bucura de o locuința de calitate pe care o vor putea transmite generațiilor următoare,” a declarat Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Prima Casă e4 din România finalizată

 Conceptul de Casă e4 pune accent pe calitatea locuirii

Avându-se în vedere interesul ridicat pentru conceptul de Casă e4 atât din partea beneficiarilor, cât și a specialiștilor din România, construcția primei Case e4 din cărămidă de la Wienerberger din România a fost finalizată în 12 luni de la demararea lucrărilor de șantier și a fost realizată cu un cost de aprox. 665 Euro/mp construit, cu toate taxele incluse. Costul total de construcție al casei s-a ridicat la 216 000 E cu toate taxele incluse. Proiectul este un excelent studiu de caz pentru toți cei interesați să-și construiască o casă în viitorul apropiat și arată că o casă performantă energetic și cu un cost total accesibil pentru piata locala poate fi realizată doar printr-o proiectare riguroasă, prin utilizarea unor materiale de construcții de o calitate ridicată și o atentă supervizare a lucrărilor de execuție. Conceptul de Casă e4 înseamna energie, economie, ecologie, emoție și sănătate. Această viziune complexă și integratoare aduce sub același acoperiș atât beneficiile pentru mediul înconjurător, cât și cele care demonstrează calitatea vieții într-o astfel de locuință. Specialiștii Wienerberger au dezvoltat conceptul de Casă e4 din cărămidă pentru a arăta că prevederile Directivei Europene 31/2010 sunt fezabile în viața reală, se poate construi o locuință trainică cu performanțe ridicate din punct de vedere energetic și costuri apropiate de cele ale pieței locale.

Echipa de specialiști, care au contribuit la realizarea proiectului din România, i-a reunit pe: Dr. Arh. Sergiu Petrea, Tecto Arhitectura, prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Președintele Asociației Române a Auditorilor Energetici pentru Clădiri, ing. Iulian Cuță, Product Development Manager Wienerberger, coordonator proiect. În etapa de construcție a primei Case e4 din România familia Forțescu a beneficiat de consultanța oferită de specialiștii Wienerberger și de partenerii Rockwool, Bavaria Eco Systems, Tondach, Semmelrock. După mutarea familiei Forțescu în casa nouă va demara o etapă de monitorizare a performanțelor energetice ale clădirii timp de 24 luni cu ajutorul unor senzori speciali.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă