8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial17 Ponturi pentru a aduce răcoarea în casă

17 Ponturi pentru a aduce răcoarea în casă

În momentele de caniculă, simţim nevoia acută de răcoare. O soluţie este să te refugiezi în grădină, la umbra unor copaci, iar dacă în apropiere ai şi apă – piscină, iaz sau o fântâniţă, problema pare a fi rezolvată.

În lipsa grădinii, izolarea bună a casei, umbrirea ferestrelor (rulouri, pergole, jaluzele), aerul condiţionat montat corect, pot fi soluţii. În ceea ce priveşte amenajarea de interior, şi aici se pot enumera mai multe recomandări, între care, folosirea gresiei la pardoseală, finisaje metalice, oglinzi, interioare aerisite şi neaglomerate, mobilier în culori deschise, etc.

Culorile alese pentru pereţi, accesorii şi mobilier sunt deasemenea deosebit de importante. Soluţia este dată de casele mediteraneene (Grecia, Tunisia), acolo unde este foarte mult soare şi căldură.  Astfel, la exterior acestea sunt văruite (alb) iar ca accent, pentru ferestre sau uşi/porţi se foloseşte o culoare puternică, albastru marin. Şi la interior se merge pe aceeaşi schemă, mai cu seamă că  specialiştii în teoria culorilor spun ca nuanţele de albastru sunt reci şi aduc la interior răcoarea mării. Mai mult decât atât, tot specialiştii dau ca soluţie pentru mărirea spaţiilor mici, folosirea nuanţelor deschise de albastru care oferă senzaţia de “distanţă” sau, altfel spus, de amplificare a spaţiului. Astfel, o idee este zugrăvirea pereţilor într-o astfel de culoare, mai ales dacă aveţi o locuinţă de dimensiuni mici. Puteţi deasemenea introduce în amenajare şi  finisajele metalice sau oglinzi care, la rândul lor, măresc vizual camera deoarece reflectă lumina.

Nu exludeţi nici nuanţele închise de albastru. Nu numai că aduce răcoarea la interior, dar un truc inedit de a face camera să pară mai mare constă în utilizarea aceleiaşi culori (de exemplu, aceeaşi nuanţă profundă de albastru) la pereţi, plintă, mobilier, tavan, etc. Astfel, se estompează limitele de cameră, iar ochiul va crede că încăperea este  mai mare decât în realitate.

Pledoarie pentru albastru

De cele mai multe ori, un interior monocromatic este asociat cu ideea de simplitate. Acest lucru nu este însă valabil şi pentru casa din fotografie, un spectacol îndrăzneţ pentru ochi. Amenajarea interioară include unele elemente de decor din anii ‘60 – ’80 şi câteva influenţe moderne, toate integrate într-un spaţiu uimitor şi unic.

Intrarea principală duce către living, unde se poate admira monocromia dată de elementele decorative albastre. Construite din tavan şi până la podea, rafturile pentru carţi sunt vopsite în acelaşi albastru puternic, la fel ca şi pereţii, accentuaţi cu rame înguste.

Ajungând în centrul casei, eşti distras de la albastru şi introdus în nuanţele de gri de la bucătărie.

Blaturile din marmură se potrivesc perfect cu podeaua din stejar şi cu plăcile de gresie moderne cu forme geometrice Pentru acoperirea suprafeţei de deasupra blatului de lucru s-au folosit plăci rustice.

 

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă