12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecial20 de solutii de amenajare pentru apartamente mici

20 de solutii de amenajare pentru apartamente mici

Utilarea spatiilor mici pare, la prima vedere, o corvoada. Suprafata redusa este perceputa ca un dezavantaj major, care reduce semnificativ posibilitatile de amenajare.

In realitate nu este asa. Secretul consta in a renunta la ideea de a utila locuintele mici dupa aceleasi reguli si obiceiuri de amenajare a celor mari. Este important sa gasiti solutii de amenajare adaptate spatiului respectiv. Nu toate apartamentele mici de bloc au aceeasi compartimentare, aceeasi dimensiune a ferestrelor sau aceeasi orientare. Aceste detalii sunt importante in stabilirea paletei cromatice, in pozitionarea mobilierului sau a corpurilor de iluminat.

De exemplu, chiar si intr-un apartament minuscul pot fi utilizate culori inchise sau finisaje “hard” (piatra, caramida etc.) daca incaperile beneficiaza de ferestre mari si, prin urmare, de multa lumina naturala.

In al doilea rand, trebuie luate in considerare necesitatile familiei si stilul ei de viata. Daca membrii familiei dispun de foarte multe lucruri (carti, haine, incaltaminte etc.), planul de amenajare trebuie sa porneasca de la conceperea a cat mai multe spatii de depozitare. Acest lucru este valabil si in ceea ce  priveste gradul de utilizare a incaperilor.

De exemplu, daca se gateste in mod constant, bucataria trebuie dotata cu toate utilitatile necesare, dar si cu spatii suficiente de depozitare. In acest caz, este indicat sa fie separata de living (poate fi si un perete din sticla), pentru a impiedica raspandirea mirosurilor. Dimpotriva, daca se gateste foarte rar, aceasta poate fi delimitata de living doar vizual, cu ajutorul culorilor.

In galeria foto va punem la dispozitie 20 de interioare mici utilate ingenios, care va pot ajuta in gasirea celor mai bune solutii de amenajare a locuintei dvs.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă