10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial22 de ponturi pentru amenajarea şi decorarea camerelor pentru copii

22 de ponturi pentru amenajarea şi decorarea camerelor pentru copii

Orice părinte vrea să-i ofere copilului său un mediu propice pentru a studia şi a se relaxa. De aceea, camera celui mic trebuie amenajată după anumite reguli, astfel încât să asigure confortul necesar copilului.

Pentru decorarea şi amenajarea camerei celui mic trebuie să vă gândiţi în primul rând să creaţi un mediu sigur, care să îi permită micuţului să-şi dezvolte creativitatea şi să îl îndemne la visare.

Aşa că accesoriile şi materialele pentru decorarea acesteia trebuie alese cu grijă. În primul rând, optaţi pentru materiale naturale, antialergice şi evitaţi obiectele cu care acesta s-ar putea răni (margini ascuţite, jucării ce pot fi înghiţite, obiecte sau mobilier din sticlă etc.). Nu folosiţi finisaje reci, precum gresia sau metalul! Acoperiţi podeaua încăperii cu parchet din lemn masiv şi izolaţi-o cu ajutorul unei mochete sau a unui covor gros din fibre naturale, pentru că micuţul se va juca cu siguranţă pe jos.

Regula „materialelor naturale” este valabilă şi atunci când vine vorba de mobilier. În plus, ar fi bine ca acesta să aibă forme cu margini rotunjite, pentru a preveni o eventuală accidentare. După ce aceste criterii sunt îndeplinite, căutaţi un ansamblu de mobilier care să se poată modifica odată cu creşterea copilului. Este indicat ca spaţiul să beneficieze de mai multe zone, bine definite: una dedicată odihnei, una de studiu, una de joacă şi cea de depozitare. Bineînţeles că importanţa acestora se modifică odată cu vârsta copilului, de aceea ar fi bine să ţineţi cont de acest lucru de când demaraţi amenajarea, pentru ca schimbările necesare să fie făcute cu uşurinţă în timp (de exemplu, inserarea biroului sau amenajarea unei arii de primire a prietenilor).

Indiferent de alegerea făcută, cautaţi să amplasaţi mobilierul în aşa fel încât centrul camerei să rămână liber, pentru a permite celor mici să se joace.

Pentru a înveseli camera, căutaţi să alegeţi mobilier, jucării şi accesorii specifice cât mai colorate şi animate. Alegerea unei teme decorative reprezintă o idee foarte bună. În acest scop, vă puteţi inspira din lumea poveştilor sau a desenelor animate, pentru a oferi micuţilor voştri un decor plin de farmec

În general, copii explorează casa, aşa că uitaţi-vă prin magazine după sisteme de blocare a uşilor de la camere, mobilier, electrocasnicelor şi, bineînţeles, protecţie pentru prize.

Adolescenţi

Vine un moment în viaţa fiecărui părinte când realizează că odată cu vârsta se modifică şi nevoile copilului său. Preocupările acestuia se schimbă, dezvoltându-şi un nou stil de viaţă caracteristic etapei pe care o începe, ceea ce duce implicit şi la regândirea spaţiului ce îi revine. Odată cu noile preocupări şi nevoi ale acestuia, au loc şi modificări privind mediul lui de viaţă. O cameră de copil cu dragoni pictaţi pe pereţi şi aşternuturi imprimate cu personaje de poveste nu mai reprezintă interesele adolescentului şi nu este potrivită personalităţii pe care şi-a dezvoltat-o. Aşa că e momentul pentru o schimbare!

Amenajarea camerei de școlar (6 -12 ani) implică existenţa unui birou (calculator/imprimantă/bibiliotecă,  patul se poate schimba cu o canapea extensibilă, dormitorul devine miniliving, deja începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică jocuri, console. Trebuie să îi oferiți mai multă încredere, independență și intimitate. Dacă până acum ați ținut sau nu cont de preferințele lui, de data această chiar trebuie să le puneți în practică. 

Imprimeuri inspirate din natură, culori vesele şi contraste romantice, aceasta este formula unei camere de tineret originale şi pline de farmec. Nota romantică, paternurile florale şi accentele de roz şi lila conferă decorului inocenţă şi feminitate. Mixul de imprimeuri, repetarea riguroasă şi echilibrată a culorilor folosite şi existenţa anumitor corespondenţe între elementele amenajării fac ca decorul, altfel destul de încărcat, să fie armonios (foto Pinterest)

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă