10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial5 idei cool pentru finisarea pereţilor din bucătărie

5 idei cool pentru finisarea pereţilor din bucătărie

Peretele de deasupra blatului de lucru este acoperit, de regulă, cu faianţă. În continuare vă oferim şi alte opţiuni interesante şi viabile.

Fiind în apropierea aragazului, a chiuvetei şi a locului de preparare a mâncarii, deci foarte solicitată, suprafaţa de deasupra blatului de lucru trebuie să fie rezistentă la apă şi caldură, uşor de întreţinut, dar şi în ton cu stilul de amenajare adoptat. Alegerea unui alt tip de material pentru placarea peretelui în cauză vă poate scoate bucătăria din anonimat.

Sticla

Alegând acest material pentru peretele de deasupra blatului de lucru, veţi crea senzaţia de spaţialitate şi luminozitate. În plus, sticla este elegantă, estetică şi reprezintă soluţia ideală pentru o bucătărie modernă.

PAL melaminat

Dacă alegeţi acest material pentru blatul de lucru şi peretele de deasupra acestuia, veţi obţine un aspect unitar şi armonios. PAL-ul se găseşte într-o gamă largă de modele, culori şi imitaţii, deci are avantajul că se poate integra cu succes în orice stil de amenajare. În plus, este rezistent în timp, simplu de intreţinut, dar… se zgârie uşor.

Piatra

Prin designul deosebit, piatra oferă bucătăriei un aspect inedit. Se recomandă în bucătăriile în care se găteşte foarte puţin deoarece grasimile şi murdăriile de orice fel se curaţă greu.

Metal

Reprezintă o variantă mai mult decât avantajoasă deoarece este rezistent la apă, caldură şi are un aspect impecabil. Deoarece creeaza impresia de rece, este indicat sa alegi piese de mobilier in tonuri calde. Petele (de lamaie, otet, mustar etc.) trebuie curatate imediat doarece cu timpul pot albi suprafata.

Var sau vopsea

Suna banal, dar simpla zugravire a peretilor poate contribui la crearea unei atmosfere specifice. De exemplu, daca alegeţi sa amenajaţi bucataria in stil rustic, veţi accentua impresia de natural varuind peretele de deasupra blatului. Chiar daca se murdareşte, îl puteţi zugrăvi ori de cate ori este nevoie, cu disconfort minim.

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă