13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial5 INDICII ca a venit momentul sa-ti schimbi salteaua

5 INDICII ca a venit momentul sa-ti schimbi salteaua

Diminetile in care te trezesti cu dureri de spate sau de gat, neodihnit si irascibil, sunt semnale care indica o zi nereusita. Desi este posibil ca unul dintre motive sa fie strans legat de programul haotic si de prea putinele ore de somn, trebuie sa stii ca, de cele mai multe ori, cea mai mare vina o poarta vechea saltea.

Salteaua este produsul asupra caruia ar trebui sa-ti indrepti atentia, daca perioadele de odihna au devenit o corvoada, in loc sa te relaxeze si sa-ti reincarce bateriile. Aminteste-ti cand ai cumparat-o si apoi gandeste-te ca fiecare an care a trecut de la achizitionarea ei se traduce in sanse din ce in ce mai mici de a-ti oferi un bun suport al corpului.

In plus, daca vorbim de o saltea pe arcuri de proasta calitate, acestea nu au o viata mai lunga de 5 ani, asta in conditii normale. Daca ai copii sau animale, sunt sanse ca perioada respectiva sa fie diminuata considerabil. Conform specialistilor, se recomanda ca salteaua sa fie schimbata odata la 7 ani, iar site-ul pe care ti-l recomand are exact ce ai nevoie – saltele in cea mai variata oferta de modele, dimensiuni, preturi sau materiale.

Cand stii ca a venit momentul sa apelezi la ei? E simplu. Trebuie sa urmaresti cel putin 5 indicii care te vor ajuta sa intelegi mai repede de ce ai nevoie de o saltea noua.

– Deformarea saltelei – daca observi ca aceasta s-a adancit in zona in care obisnuiesti sa dormi, inseamna ca ea nu iti mai ofera suportul adecvat. Desi poate parea comoda din aceasta cauza, este momentul sa renunti la ea. Asta se intampla de obicei la saltele pe arcuri metalice.

– Amorteala si oboseala – in momentul in care salteaua pune prea multa presiune asupra corpului, circulatia sangelui va fi blocata. Consecintele sunt disconfortul fizic din timpul zilei care de obicei persista, iar la persoanele mai sensibile pot deveni chiar acute.

– Lipsa unui somn odihnitor – daca te trezesti cu o stare de irascibilitate si nu te poti concentra asa cum ar trebui din cauza oboselii inseamna ca salteaua nu mai permite relaxarea musculaturii.

– Marginile moi ale saltelei si arcurile proeminente – daca atunci cand te asezi in pat simti arcurile sub saltea, este clar ca aceasta nu-ti mai ofera sustinere, avand prea multe puncte de presiune.

– Vechimea saltelei – daca ai cumparat-o cu mai mult de 7 ani in urma, este cazul sa-ti achizitionezi una noua. Uzura capatata dupa atata timp face ca salteaua sa isi piarda caracteristicile benefice. In plus, saltele vechi isi pierd proprietatile si devin cuiburi de acarieni si alte microorganisme ce pot declansa eruptii sau boli de piele.

Somnul tau poate reprezenta cea mai reconfortanta perioada a zilei, asa ca observa starea actualei saltele si pregateste-te de o schimbare!

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă