22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecial5 metode ca să faci o gradina mica sa para mai mare

5 metode ca să faci o gradina mica sa para mai mare

Toti ne dorim sa avem gradini mari, insa majoritatea caselor urbane detin suprafete foarte mici in jur. Din fericire, chiar si o mini gradina din spatele blocului poate fi amenajata in asa fel incat sa para mai spatioasa si aerisita. Iata cateva solutii.

Fa un plan de amenajare

Exista tendinta de a trata gradina ca o camera de exterior, dotata cu podea, pereti, mobilier si decoratiuni. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa elimini elementele care utileaza gradina, adica tot ce este mobil: ghivece cu plante, mobilier, jucarii etc. Daca nu vrei sa renunti la ele de tot, indeparteaza-le macar temporar pentru a vedea clar ce suprafata ai si ce oportunitati de amenajare poate oferi.

Vopseste zidurile sau gardul

Vopseste zidurile din jur sau gardul intr-o culoare pala. In spatiile mici, lemnul si caramizile absorb lumina si intuneca zonele. Vopseaua alba sau in tonuri foarte deschise reflecta lumina si lumineaza spatiul.

Planteaza flori cu puternic efect decorativ

Cea mai buna solutie este sa cultivi un numar mic de plante, dar cu impact maxim. Cu alte cuvinte, alege soiuri de plante si flori cu frunze mari si care se dezvolta foarte bine in semi-umbra. Ai grija ca, in timp, gradina sa nu devina supraincarcata cu plante.

Creeaza un iluminat artificial

Un iluminat sofisticat necesita un electrician pentru a-l instala, insa te poti folosi de corpuri de iluminat simple, cu lumina alba. Pe timpul noptii, gradina va parea mai spatioasa, dar si mai atragatoare. Si inca un pont. Nu te rezuma doar la corpuri de iluminat de sol, ci foloseste si alte tipuri de iluminat (corpuri fixate pe ziduri etc.).

„Fake-uri”

Utilizeaza oglinzi sau usi false. Oglinzile sunt foarte utile in astfel de gradini deoarece au capacitatea de amplificare a spatiului. Un afect similar poti obtine si cu ajutorul usilor false. In galeria foto vei gasi cateva idei de utilizare a oglinzilor usor de pus in practica. Atentie! Oglinzile nu trebuie sa fie prea mari deoarece pasarile le pot confunda cu spatii deschise si zbura in ele.

Sursa foto: http://www.housebeautiful.co.uk;  www.pinterest.com

 

 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă