10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial5 sfaturi pentru alegerea galeriilor

5 sfaturi pentru alegerea galeriilor

E greu să ne imaginăm amenajarea unui locuințe fără perdele. Acestea sunt mereu la modă, dar au și avantajul adaptabilității la orice stil de amenajare.

Nu mai puțin importante sunt galeriile și sistemele de prindere, care, pe lângă rolul de susținere a perdelelor și draperiilor, întregesc stilul dominant din acea cameră.

Alegerea mobilierului, covorului, perdelelor nu sunt singurii pași importanți în amenajarea unei camere. Galeriile și sistemele de prindere vor atrage la fel de mult atenția în ansamblul spațiului. Așadar, înainte de a merge să le cumpărați, este indicat să știți ce vă trebuie și ce puteți găsi.

Magazinele de specialitate oferă nenumărate modele de galerii și sisteme de prindere. Cele sculptate în lemn sunt preferate de mulți cumpărători, întrucât se pot utiliza în spații amenajate atât în stil clasic, rustic, cât și oriental. Capetele galeriilor se găsesc, de asemenea, sub diverse forme: ascuțite, ovale, modele ce reprezintă diverse simboluri etc. Datorită acestei oferte atât de variate aveți posibilitatea de a achiziționa un model care să vă satisfacă pe deplin și care să se integreze perfect în decorul de acasă.

În general, galeriile sunt realizate din următoarele materiale: lemn, fier forjat, aluminiu, inox etc. Acest lucru vă oferă posibilitatea găsirii unui produs care să fie compatibil cu nuanțele mobilei din lemn sau metal.

Când cumpărați…

• Mai întâi faceți un calcul eficient pentru a vă integra în buget. Evitați discrepanțele de genul: galerii/sisteme de prindere ieftine și perdele/draperii scumpe sau invers.

• Stabiliți care este tipul de bară de care aveți nevoie pentru perdelele voastre. Majoritatea perdelelor necesită o singură bară, dar sunt și perdele care necesită două bare.

• Măsurați exact mărimea ferestrei înainte să cumpărați bara. Ferestrele au mărimi diferite iar aprecierea fără măsurare exactă poate fi înșelătoare. Barele ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai lungi decât fereastra, pentru a fi siguri că o vor acoperi total.

• Nu omiteți să cumpărați toate accesoriile: bara sau galeria de prindere, capetele, inelele și sistemele de prindere.

• Dacă nu vă satisfac barele care sunt structuri vizibile, puteți cumpăra șine de rulare care pot fi acoperite cu o cornișă sau o draperie de cornișă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă