12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAcoperişul ceramic şi stilul de viaţă

Acoperişul ceramic şi stilul de viaţă

În mod tradiţional, acoperişul din ţiglă ceramică s-a impus de-a lungul secolelor, soluţia celei de tip solz purtând nu întâmplător numele de „Regina Acoperişurilor“. Având texturi naturale, patinate şi mate sau, din contră, lucioase şi colorate, acoperişul ceramic devine obiect de design, determinând stilul şi valoarea clădirii.

Ţiglele ceramice TONDACH® sunt produse 100% naturale, materia primă folosită pentru fabricarea lor fiind argila pură. Utilizat din cele mai vechi timpuri, acest material ecologic este rezistent în timp şi la efectele mediului înconjurător şi oferă multiple avantaje în privinţa confortului interior.

Deoarece atât pereţii cât şi învelitorile realizate din materiale naturale (cărămidă, argilă) au capacitatea de a “respira”, acoperişul din ţiglă ceramică asigură atât o bună izolare termică şi fonică precum şi o ventilare corespunzătoare, astfel încât climatul interior este răcoros pe timpul verilor călduroase şi călduros pe timpul iernii. Culorile sunt, de asemenea, naturale şi deosebit de pregnante. Nu credem că greşim afirmând că acoperişul poate imprima chiar şi un anumit stil de viaţă, fie acesta clasic şi aristocratic, fie specific caselor elegante şi spectaculoase de la munte cu învelitori extra large şi foarte înclinate sau caselor mediteraneene cu aer estival şi acoperiş cu olane. Oricare ar fi, însă, tipul acoperişului ceramic, se poate vorbi despre un stil de viaţă sănătos şi tihnit, caracteristică dată numai de materialele naturale.

Ţiglele ceramice se remarcă în primul rând prin aspectul estetic, ceea ce înseamnă că se pretează perfect la orice proiect care vizează designul. Având în vedere că acoperişul are o pondere importantă în volumetria casei, culoarea învelitorii trebuie aleasă cu grijă, în concordanţă cu textura, materialul, nuanţa faţadelor şi chiar cu grădina. Este nevoie însă de o varietate mare de soluţii care să ofere expresivitate şi personalitate locuinţei. Ţinând cont de aceste cerinţe, TONDACH® a reuşit să aducă pe piaţă o varietate de suprafeţe, modele şi nu mai puţin de 25 de nuanţe diferite pentru ţiglele ceramice. Practic, asta înseamnă 400 de opţiuni pentru conturarea acoperişului conform dorinţelor, atât în ceea ce priveşte construcţiile noi, cât şi cele care necesită renovare. Pentru o alegere inspirată, TONDACH® pune la dispoziţie, pe lângă gama largă de culori, şi o paletă bogată de angobe şi glazuri, care oferă stabilitate cromatică, netezime, culoare şi luciu.

Angoba este un produs de asemenea sută la sută natural, obţinut din argilă, care în urma arderii se îmbină chimic cu masa de bază, devenind parte din materialul ceramic al ţiglei, rezultând astfel o mai bună stabilitate cromatică. De asemenea, prin angobare, suprafaţa ţiglei devine extrem de rezistentă şi netedă, ajutând astfel şi la fenomenul de autocurăţare a învelitorii.

Glazura este un strat cu textură similar sticlei, iar procesul de producţie al acesteia este asemănător cu cel pentru angobe. Rolul glazurii este de a înnobila suprafaţa ţiglei, de a-i oferi culoare şi netezime. Reacţia pe suprafaţa ţiglei este una lucioasă sau foarte lucioasă.

Glazurile „AMADEUS“ sunt o inovaţie TONDACH Gleinstätten, Austria. La temperaturi de aproximativ 1.050°, glazura lichidă se întrepătrunde cu ţigla ceramică, rezultând formaţiuni minerale, care conferă ţiglei AMADEUS aspectul său caracteristic. Glazurile AMADEUS impresionează atât prin frumuseţe, cât şi prin calitate superioară.

Pentru  acoperișuri naturale și longevive dar şi deosebite prin prestanţă, mai nou  a fost  dezvoltat produsul  Figaro Deluxe. Acesta se deosebeşte în special prin  nuanțele  elegante şi prin faptul că se potrivește perfect liniilor drepte pe acoperiș. Pe lângă nuanțe naturale și mate, „Figaro Deluxe“ este disponibil și glazurat. În felul acesta se poate obţine un acoperiș individualist, care face față condițiilor meteorologice extreme.

Cu marea varietate de ţigle TONDACH® se pot realiza astfel acoperişuri personalizate de mare valoare. Iată câteva exemple elocvente: superbe vile,  atât cele interbelice renovate, cât şi cele moderne, nou construite, conace, palate şi castele (cum este cel care dăposteşte în prezent Primăria oraşului austriac Kroneuburg, Castelul Huniazilor, Peleşul sau Podgoria Zvonko Bogdan din Serbia, care a câştigat anul trecut concursul TONDACH® pentru inovaţie şi design). Legea impune ca renovarea acestor clădiri să se facă cu acelaşi tip de materiale folosite iniţial.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă